Uutiset

Tuppurainen Taivalkoskella: Hallitus heikentää vähävaraisten toimeentuloa

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen vieraili lauantaina Taivalkoskellla Jalavan pirtissä. Heli Hietala emännöi joulujuhlaa.
Kansanedustaja Tytti Tuppurainen vieraili lauantaina Taivalkoskellla Jalavan pirtissä. Heli Hietala emännöi joulujuhlaa.
Kansanedustaja Tytti Tuppurainen vieraili lauantaina Taivalkoskellla Jalavan pirtissä. Heli Hietala emännöi joulujuhlaa.

Juha Sipilän hallitus pitää edelleen voimassa vähävaraisten ihmisten toimentuloa heikentävät indeksijäädytykset, vaikka talous on ollut kasvussa. Eduskunta päättää joulunalusalusviikolla ensi vuoden valtion talousarviosta, jossa kansaneläkeindeksiin kohdistuvat leikkaukset ovat mukana.

– Kasvu ei nyt kuulu kaikille, sanoi sdp:n oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen Taivalkoskella. Monen pienituloisen eläkkeensaajan, työttömän tai pitkäaikaissairaan toimeentulo on jo entisestään kovalla koetuksella, sillä monet leikkaustoimet kasautuvat samoille ihmisille.

– Olisi kohtuullista, että hallitus viimeisessä budjetissaan olisi korjannut aiempia virheitään, ja perunut kansaneläkeindeksiin tehdyt leikkaukset. Näin ei kuitenkaan tehdä, mikä kertoo karua kieltään Sipilän hallituksen kovista arvoista, Tuppurainen sanoo.

– Kuinka aiemmin köyhän asialla ollut keskusta voi hyväksyä tämän, Tuppurainen kyseli.

– Koillismaan hallituspuolueiden kansanedustajistakaan kukaan ei ole vastustanut näitä leikkauksia, hän suree.

SDP on hänen mukaansa esittänyt vaihtoehtobudjetissaan mallin, jolla vähävaraisten toimeentulon heikennyksiltä olisi säästytty.
– Hyvätuloisten verotusta voidaan kiristää, jotta sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta voidaan pitää kiinni.

Tuppurainen vaati myös työttömyysturvan aktiivimallin perumista. Tuoreimpien tilastojen mukaan puolet työttömistä jäi aktiivitoimien ulkopuolelle ja heidän työttömyysturvaansa leikattiin.

– Tässä kävi juuri kuten varoitimme: aktiivimallista tuli pelkkä työttömyysturvan leikkuri. Esimerkiksi Koillismaalla tarvittaisiin voimakasta panostamista työllisyystoimiin, jotta ihmiset voisivat päästä aktiivitoimien piiriin. Työttömiä ei pidä syyllistää.

Tuppurainen kertoi myös saaneensa paljon yhteydenottoja alueen ihmisiltä koskien porohaittoja. Poronhoitolain päivitys on saatava tulevan hallituksen ohjelmaan. Ongelmaa on siloteltu liian pitkään, ja nyt on korkea aika lainsäätäjän puuttua asiaan. Nykyinen hallitus ei siihen pysty, mutta vaalien jälkeen asiaan tartutaan.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen vierailu lauantaina Taivalkosken demareiden joulujuhlassa Jalavan Pirtissä. Paikalla oli osanottajia Kuusamosta ja koko Koillismaalta.

Tuppuraisen lisäksi tilaisuudessa puhuivat myös kuusamolainen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Inka Hokkanen sekä Taivalkosken demareiden puheenjohtaja, kunnanvaltuutettu Heli Hietala. Hokkanen painotti puheenvuorossaan perusterveydenhuollon toimivuutta ja asiakasmaksujen merkitystä hoitoonpääsyssä. Hietala kertoi, ettei Taivalkoskella ole nostettu asiakasmaksuja, toisin kuin Kuusamossa ja Tuppuraisen kotikaupungissa Oulussa.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat