Teatteri & Tanssi

Tanssiarvio: Liikkellä marraskuussa -festivaalin avaus tarjosi loistavaa tanssia ja upeaa liikettä

Bart Grietens
Liikkeellä marraskuussa -tanssifestivaalin eurooppalainen tuulahdus Radical Light tarjosi väsymätöntä liikettä ja taidokasta tanssia.
Bart Grietens
Liikkeellä marraskuussa -tanssifestivaalin eurooppalainen tuulahdus Radical Light tarjosi väsymätöntä liikettä ja taidokasta tanssia.
Bart Grietens
Liikkeellä marraskuussa -tanssifestivaalin eurooppalainen tuulahdus Radical Light tarjosi väsymätöntä liikettä ja taidokasta tanssia.

Liikkeellä marraskuussa-nykytanssifestivaali ei olisi viikonloppuna voinut oikeastaan paremmin ja nimensä mukaisemmin alkaa kuin Brysselissä työskentelevän espanjalaisen Salva Sanchisin teoksella ”Radical Light” Stoassa.

Esitys oli pelkkää puhdasta liikettä ja rytmiä ilman minkäänlaista muuta sisältöä. Ei tarvinnut miettiä tulkintoja, merkityksiä tai sanomaa. Ei tarvinnut ottaa minkäänlaista kantaa, vain nauttia jatkuvasta, lähes hypnoottisesta liikkeestä ja minimalistisen teknon biitistä. Miten puhdistavaa, rentouttavaa ja virkistävää!

Eikä ollenkaan tylsää, sillä niin liikkeissä kuin musiikissa tapahtui koko ajan. Välillä hienovaraisemmin, välillä isommin.

Joris Vermeiren ja Senjan Jansenin luoma äänimaailma muuttui koko ajan. Alun humina kasvoi vähitellen jatkuvaksi sykkiväksi ja rytmiseksi pulssiksi, jonka päällä ja seassa erilaiset äänet seikkailivat. Se oli matto ja pohja, josta tanssijat saivat tukensa, ja johon he eri tavalla reagoivat.

TANSSI
Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaali, Stoa
Radical Light

Koreografia Salva Sanchis – Musiikki Joris Vermeiren ja Senjan Jansen – Tanssijat Stanislav Dobak, Inga Huld Hakonardottir, Peter Savel, Gabriel Schenker ja Salva Sanchis

Ja millaiset tanssijat! Stanislav Dobak, Inga Huld Hakonardottir, Peter Savel, Gabriel Schenker ja Salva Sanchis olivat loputtoman energisiä, väsymättömiä ja teknisesti taitavia.

Vaikka heidän välisensä konkreettiset kontaktit olivat vähäisiä, ja suurimman osan ajasta kukin tuntui tanssivan omassa maailmassaan oman sisäisen koreografiansa mukaan, he olivat kuitenkin läsnä samassa tilassa ja tietoisia toistensa liikkeistä. Tyhjällä mustalla näyttämöllä, jota värittivät vain iso oranssinen tanssimattoneliö ja taustaseinällä vaivihkaa muuttuvat värilliset valokuviot, ei nähty viittä eri esitystä, vaan yhteinen kokonaisuus.

Useimmiten nopea, terävä ja tarkasti artikuloitu liike oli erittäin kokonaisvaltaista ja täynnä lukemattomia yksityiskohtia. Jatkuvaa liikevirtaa katkoivat katutanssityyppiset pysähdykset ja hidastukset. Kuin huomaamatta jokainen tanssija sai vuorotellen oman solistisen hetkensä ja välillä kaksi tanssijaa tavallaan kommentoi toisiaan tekemällä yhtä aikaa samaa liikesarjaa hieman erilaisin yksityiskohdin.

Radical Light oli loistavaa tanssia ja upeaa liikettä, joka yhdessä monivivahteisesti polveilevan elektronisen musiikin kanssa aikaansai hienon esityksen ja nautinnollisen kokemuksen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat