Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

HS-gallup: Kokoomus ja SDP kärjessä – perussuomalaisten kannatus laski 3,8 prosenttiyksikköä

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Sanna Marin ja Petteri Orpo Ylen kuntavaalitentissä kesäkuussa.

Oppositiossa istuva Kokoomus on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi 19,9 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta kyselystä. Puolueen suosio nousi 2,9 prosenttiyksikköä aiemmasta, toukokuussa julkaistusta kyselystä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Seuraavana on pääministeripuolue SDP 19,2 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus nousi hieman verrattuna aiempaan kyselyyn.

Kolmanneksi suosituin puolue on opposition perussuomalaiset, jota tukee 17,8 prosenttia vastaajista. Puolueen kannatus laski 3,8 prosenttiyksikköä.

Hallituksessa olevaa keskustaa kannattaa 12,6 prosenttia vastaajista. Puolueen suosio nousi 1,5 prosenttiyksikköä.

Muiden hallituspuolueiden kannatus pysyi samana tai lähes samana kuin aiemmassa kannatusmittauksessa. Vihreitä kannattaa 10,2 prosenttia, vasemmistoliittoa 8,2 prosenttia ja RKP:tä 4,4 prosenttia vastaajista.

Kristillisdemokraattien suosio on 3,7 prosenttia ja nyt-liikkeen 2 prosenttia.

Toukokuun gallupin ja tuoreimman kyselyn välissä järjestettiin kesäkuun kuntavaalit. Samoin perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti, että ei hae enää jatkokautta puolueen puheenjohtajana.

Kantar TNS:n toteuttamassa tutkimuksessa kysyttiin, mitä puoluetta vastaaja äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Vastaajista 26 prosenttia ei osannut tai halunnut kertoa, mitä puoluetta äänestäisi.

Kyselyyn vastasi yli 2 500 ihmistä, ja sen virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla. Aineisto kerättiin 21.6.–20.7.2021.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE