Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

HBL: Ex-ministerin poliittinen nimitys päättyi eroon

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Hanna Mäntylä (sin.) jätti eduskunnan vuonna 2017.

Eduskunnan vuonna 2017 jättänyt kansanedustaja, entinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (sin.) on erotettu tehtävästään Euroopan neuvoston erityisneuvojana, uutisoi Huvudstadsbladet (HBL).

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Voin vahvistaa Mäntylän työsuhteen päättyneen kesäkuussa, kertoo ulkoministeriön  henkilöstöyksikön päällikkö Jyri Järviaho HBL:n haastattelussa. Hän on vaitonainen erottamisen syistä ja viittaa Mäntylän edelliseen työnantajaan, Kuopiossa sijaitsevaan Kriisinhallintakeskukseen.

Kriisihallintakeskuksen johtaja Kirsi Henriksson kommentoi lyhyesti, että päätös oli yhteinen.

Mäntylä nimitettiin kesäkuussa 2017 Euroopan neuvoston erityisneuvonantajaksi työryhmään, joka pyrkii estämään nuorten radikalisoitumista. Hän raportoi työstään Euroopan neuvoston pääsihteerille Thorbjörn Jaglandille.

Tampereen yliopiston professori Ilkka  Ruostetsaari piti Iltalehden haastattelussa ex-ministerin nimitystä tehtävään poliittisena nimityksenä. Mäntylä aloitti tehtävässään samoihin aikoihin, kun perussuomalaiset jakautuivat kahdeksi eri puolueeksi.

Entinen ulkoministeri Timo Soini (ps.) oli aikaisemmin maininnut, ettei perussuomalaiset tekisi poliittisia nimityksiä. Soini kuitenkin varmisti, että ulkoministeriö maksaa Mäntylän palkan, joka oli kuukausittain 7981,59 euroa.

HBL:n saamien tietojen mukaan monet ihmettelivät nimitystä myös siitä syystä, koska Mäntylällä ei ollut tehtävän edellyttämää koulutusta.

– Kaikille hänen (Mäntylän) kanssa työskenneille on ollut epäselvää, mitä hän on tehnyt, kertoo diplomaattilähde HBL:n uutisessa.

Toisen lähteen mukaan Mäntylä siirrettiin viime vuonna muihin tehtäviin, koska hänen työhönsä oltiin tyytymättömia.

HBL ei ole onnistunut tavoittamaan ex-ministeriä kommentoimaan asiaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE