Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

“Raketti-Madsenin” sukellusvenesotku on saanut Tanskan shokkitilaan

"Raketti"-Madsen on vaikeuksissa.

Tanskalaiskeksijä Peter Madsenin alamäki on järkyttänyt tanskalaisia. “Raketti-Madsenina” tunnettu keksijä on maassa hyvin kuuluisa: hänet tunnetaan intohimoisena työmyyränä, jonka pään on täyttänyt visio avaruusmatkasta itse rakennetulla raketilla.

Nyt Madsen on vangittuna epäiltynä ruotsalaisen toimittajan kuoleman aiheuttamisesta.

– Sekä hänen ystävänsä että hänen vihollisensa ovat shokissa ja yllättyneitä. He istuvat, pureskelevat kynsiään ja toivovat, toivovat, toivovat, että kyseessä on väärinkäsitys, että sitä ei tapahtunut, kirjoittaa toimittaja Thomas Djursing tanskalaisessa Ingeniören-lehdessä.

Ruotsalaistoimittaja Kim Wall on ollut kateissa torstai-illasta lähtien. Viimeksi hänet nähtiin Madsenin sukellusveneessä. Madsen on kiistänyt kuolemantuottamuksen. Maanantaina hänen asianajajansa ilmoitti, ettei Madsen aio valittaa vangitsemisestaan.

Iäkkään isän silmäterä

Toimittaja Djursing kuvaa kirjassaan “Raketti-Madsen – Tanskan tee-se-itse-astronautti” keksijän elämää.
Vanhempiensa eron jälkeen neljävuotias Madsen jäi asumaan kahdestaan iäkkään isänsä kanssa. Madsen oli isän silmäterä, jonka eteen tämä oli valmis tekemään kaikkensa.

Madsen kasvoi isänsä maailmassa, joka oli täynnä tarinoita toisesta maailmansodasta ja avaruuskilpavarustelusta. Jo pienenä lapsena Madsen alkoi tehdä omia polttoainekokeiluitaan, jotta voisi tehdä raketteja.

Lisää aiheesta

Teini-ikäisenä Madsen alkoi pitää huolta isästään, joka oli heikossa kunnossa. Isä kuoli, kun Madsen oli 17-vuotias.
Madsen opiskeli insinööriksi, mutta lopetti opintonsa, kun hän osasi tarpeeksi rakentaakseen raketteja ja sukellusveneitä. Hän opiskeli hetken myös hitsausta.

Madsenin suurin unelma on matkata avaruuteen omatekoisella raketilla. Hän on hyvin tietoinen, että matka olisi hengenvaarallinen.

– Filosofiani tämän työni kanssa on se, että tehdään paljon, tehdään seitsemän päivää viikossa ja tehdään 16 tuntia vuorokaudessa, Madsen sanoi Science report -lehden haastattelussa.

Nyt kunnianhimoinen projekti on kuitenkin tehnyt pakkolaskun.

STT-TT , Kööpenhamina

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE