Politiikka

Kokoomusedustaja hurjana, näkee syntyneessä tilaisuudessa mahdollisuuden laittaa ay-liike polvilleen: ”Seuraavaa tilaisuutta ei ole aikaa odotella”

Kansanedustaja Susanna Koski (kok.).
Kansanedustaja Susanna Koski (kok.).
Kansanedustaja Susanna Koski (kok.).

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kertoo Pohjalaisessa kannoistaan irtisanomislakiin.

Koski kirjoittaa, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tarjosi tiistaina ay-liikkeelle irtisanomislain vaihtoehtoisiksi toimenpiteiksi työaikalain ja paikallisen sopimisen edistämistä. Hallituksen tavoitteena on, että työaikalain ja työehtosopimusten työaikaa koskevia joustoja pääsisivät soveltamaan myös ne työpaikat, jotka eivät kuulu liittoihin.

– Edellisellä kerralla työaikalain uudistus tyssäsi ay-liikkeen vastustukseen siitä, kuka voi edustaa työntekijöitä työpaikalla sovittavissa asioissa. Järjestäytymättömien työnantajien osalta silloin esitettiin, että työntekijät voivat valita keskuudestaan edustajan, eikä tältä edellytetä ay-liikkeen valta(kirja)a. Suomeksi sanottuna työntekijöitä tärkeämpää ay-liikkeelle on, kuka heidän valtaansa edustaa, Koski kirjoittaa.

Koski sanoo, että lakkoilu on jo nyt maksanut paljon.

– Jos työehtosopimuslaki osoittautuu muotoilunsa vuoksi kelvottomaksi edistää, hallitus on vaikean valinnan edessä. Tällä kansantalouden maksamalla hinnalla hallitus ei voi jättää tekemättä. Se voisi olla tälle hallitukselle tilaisuus tehdä saman laskun jatkoksi se, mitä Suomessa olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten: purkaa työehtosopimusten yleissitovuus. Seuraava tilaisuutta ei ole aikaa odotella, kokoomusedustaja näkee.

Kosken kirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat